Tofaktor-login: Syddanmark fører an

Flere faktorer gør borgere i Region Syddanmark mere informationssikre.

Borgere i Region Syddanmark er de bedste til at bruge to-faktorsikkerhed. De slår borgere i Region Hovedstaden med et mulehår, mens Midtjylland er bagud på høj/meget høj efterlevelse. Dette viser rapporten Danskernes Informationssikkerhed, der udkom lige før jul.

På spørgsmålet om brug af to-faktorlogin, når det er muligt, er der således en del flere i Syddanmark (42 pct) og Region Hovedstanden (40 pct), der oplyser, at de i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen om brug af to-faktor login, når det er muligt.

Region Midtjylland og og Region Sjælland ligger nederst med kun 32 pct. af respondenterne, der i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen om brug af to-faktorlogin. I det bløde midterfelt boltrer nordjyderne sig alene med 35%.

Til gengæld er det nordjyderne, der ligger forrest med 20 pct. af respondenterne, der svarer 'slet ikke' på spørgsmålet. Derved må vi antage, at det er mest informationssikkert i Syddanmark og mindst i Nordjylland, når det handler beskyttelse af informationer, tjenester mv. ved brug af to-faktorlogin.

Dataindsamlingen, der danner baggrund for tallene, er gennemført af analysebureauet Megafon for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i sommeren 2020.

 

#Hvadgørduselv?

Vil du inden for den næste uges tid oprette to-faktorlogin, hvor det er muligt?