To-faktorlogin: De ældre er bagud

Alderen trykker, når det handler om flere faktorer.

De 70-74- årige er ikke nær så gode til det med to-faktorlogin som de yngre. Dette viser rapporten Danskernes Informationssikkerhed, der udkom lige før jul.

På spørgsmålet om brug af to-faktorlogin, når det er muligt, er der markant flere i aldersgruppen 70-74 år, der oplyser, at de slet ikke efterlever anbefalingen end i de andre aldersgrupper. Således er der 34 pct. af de ældste i respondentgruppen, der svarer ’slet ikke’, mens det i gennemsnit er 15 pct. i de øvrige aldersgrupper der svarer det samme, hvor 10 pct. af de yngste oplyser, at de slet ikke efterlever anbefalingen. 

Undersøgelsen viser, at de 30-39-årige er bedst til at efterleve anbefalingen. 23 pct. svarer, at de i meget høj grad efterlever anbefalingen, skarpt efterfulgt af 21 pct. af de yngste i denne undersøgelse, de 18-29-årige.

I snit er det 40 pct. af de 18-59 årige, der oplyser, at de i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen om brug af to-faktorlogin. Mens det kun er 26 pct. af de 60-69 årige og 22 pct. af 70-74 årige, der i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen.

Læs mere om to-faktorlogin på https://sikkerdigital.dk/borger/gode-raad/lav-et-staerkt-kodeord/.

#Hvadgørduselv?

Vil du inden for den næste uges tid oprette to-faktorlogin, hvor det er muligt?