Sikkerhedsfirma advarer om 10.000 fupbutikker i forbindelse med Black Friday

Black Friday er traditionelt en højtid for både phishing og falske butikker. Det betyder, at du skal være ekstra varsom.

I forbindelse med store tilbudsdage, højtider eller arrangementer lader kriminelle sig i stort omfang friste til at udsende phishing eller ligefrem oprette fupbutikker for at stjæle uskyldige ofres penge.

Det er en kendt teknik, da forbrugerne på eksempelvis Black Friday kan glemme at holde paraderne oppe, når der dumper et godt tilbud ind.

I denne forbindelse advarer sikkerhedsfirmaet CSIS nu om, at deres passive DNS-sensorer har registreret mere end 10.000 nye domæner, som virksomheden kan knytte til fupbutikker.

Anbefaling:

Fupbutikker: Husk, at hvis et tilbud ser ud til at være for godt til at være sandt, så er det nok også tilfældet. Se efter e-mærket, betal med kort, undersøg hvem du handler hos og læs betingelserne og gem kvitteringen som et bevis for dit indkøb.

Phishing: Vær altid kritisk over for mails, hvor du ikke kender afsenderen. Lad være med at klikke på links eller vedhæftede filer, selvom du er nysgerrig. Skriv i stedet selv adressen ind i adressefeltet. Vær opmærksom på, at banker og myndigheder ikke beder om følsomme oplysninger via mail eller over telefon. Er du det mindste i tvivl, så slet beskeden, eller kontakt den formodede afsender for at få bekræftet, at de har sendt en e-mail, før du åbner den.

Links: