Google Chrome begynder at se efter sikkerheds-certifikatet

I takt med at Google Chrome i version 68 bliver rullet ud, vil du komme til at opleve en Not Secure-advarsel, hvis websiden du besøger, ikke anvender HTTPS.

Efter planen skal Chrome 68 udkomme i en stabil version i juli. Det betyder, at du skal vænne dig til at møde en sikkerhedsadvarsel på de sider, der ikke anvender HTTPS.

Med lanceringen af Chrome 68 bliver alle HTTP-hjemmesider nemlig markeret som usikre i verdens suverænt mest populære webbrowser, og derfor bør du etablere en krypteret HTTPS-forbindelse til sin hjemmeside.

Faktisk er det ikke kun sider, der vender ud af huset, men også intranet-sider, som bliver berørt af Chrome-beslutningen.

Google foretrækker sikre hjemmesider, så det har også en positiv betydning for dine placeringer i Googles søgeresultater, hvis du har et certifikat.

Google fortalte allerede i starten af året, at funktionen bliver implementeret i firmaets browser, så der har været et halvt års tid til at få tilføjet det lille, men altså afgørende S til din web-adresse.

Anbefaling:

Anvend HTTPS-protokollen, hvis du har behov for det. I forbindelse med tjenester, hvor kun afsender og modtager må kende meddelelsen, er det et krav.

Links: