92 millioner konti ramt af datalækage hos MyHeritage

Slægtsforskningsvirksomheden MyHeritage fortæller om en sikkerhedshændelse, der rammer 92 millioner brugerkonti registreret hos virksomheden. Du anbefales at skifte adgangskode til tjenesten.

MyHeritage er en tjeneste, der kan teste dit DNA for at undersøge din familiehistorie. Nu beretter virksomheden om en meget uheldig oplevelse, hvor firmaets webside sidste år er blevet kompromitteret og login-information fra 92 millioner konti er kommet ud af kontrol.

Opdagelsen blev gjort, da en sikkerhedsforsker fandt en fil med navnet ”myheritage” på en server uden for virksomhedens netværk.

Efter en nærmere analyse har det vist sig, at det var en database med mail-konti og ’hashed’ adgangskoder fra over 92 millioner brugerkonti på personer, der har tilmeldt sig tjenesten før 27. oktober 2017.

Firmaet undersøger stadig sagen for at finde ud af årsagen til datatyveriet, men fortæller samtidig, at der ikke er forsvundet information om kreditkort, stamtræer eller DNA-data, da disse opbevares på separate servere.

Ligeledes er de mistede adgangskoder ikke i klartekst, hvilket betyder, at dit password nok stadig er sikkert. Firmaet anbefaler dog, at du udskifter din adgangskode og anvender stærke passwords. Desuden vil firmaet nu implementere to-faktor sikkerhed.

Anbefaling:

Skift din adgangskode, hvis du anvender tjenesten. Benyt to-faktorsikkerheden når løsningen kommer.

Links:

Keywords: