netbankindbrud

Tab på phishing blev halveret

Dansk

Graf over indbrud i netbanker og phishingDet viser kvartalsstatistikken over netbankindbrud og social engineering fra Finans Danmark (det tidligere Finansrådet).

Der var i kvartalet fire forsøg på netbankindbrud. Et af dem medførte et tab på 40.000 kroner, de øvrige fejlede.

I alt registrerede Finans Danmark 192 forsøg på social engineering såsom phishing. 54 af dem førte til tab.

Svindlere narrer flere penge fra netbankkunder

Dansk

Det fremgår af en statistik fra Finansrådet. Den viser, at der var fem forsøg på netbankindbrud i kvartalet, men at ingen af dem førte til tab.

Til gengæld var der 818 forsøg på svindel (social engineering). Det er typisk sager, hvor svindleren via sms, e-mail eller telefonopkald narrer offeret til at afgive password eller nøglekortkoder.

213 af svindelforsøgene førte til tab. Dermed var det gennemsnitlige tab på knap 12.000 kroner pr. vellykket svindelforsøg.

Færre indbrud i netbanker, større tab på svindel

Dansk

It-kriminelle slap af sted med 1,5 millioner kroner ved angreb på netbankkunder i andet kvartal. Det er 29 procent flere end i første kvartal.

Hvor traditionelle netbankindbrud med hacking eller malware udgjorde lidt over halvdelen af tabene i første kvartal, var de næsten forsvundet i andet kvartal. Ud af tre angrebsforsøg lykkedes kun et, hvor angriberen slap af sted med 21.000 kroner.

Abonnér på RSS - netbankindbrud