Oracle

Gammelt hul kan give hackerne nye veje ind i Oracle WebLogic

Dansk

I april lukkede Oracle masser af sikkerhedshuller, herunder en kritisk sårbarhed i et Java-modul i firmaets WebLogic Server-komponent til Fusion Middleware (CVE-2018-2628).

Et hul, der kan give angribere adgang til en sårbar server ved at afvikle ondsindet kode fra distancen.

Nu beretter en sikkerhedsforsker, der opererer under Twitter-navnet @pyn3rd og efter eget udsagn er en del af Alibaba Security Team, at have fundet en metode til at komme uden om den seneste patch fra Oracle.

Derved kan WebLogic-sårbarheden angiveligt udnyttes igen.

Oracle lukker 254 sikkerhedshuller

Dansk

Den seneste samling sikkerhedsopdateringer fra Oracle lukker 254 sikkerhedshuller i blandt andet Oracle Database Server, Fusion Middleware, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Industry Applications (Construction, Financial Services, Hospitality, Retail, Utilities), Java, MySQL og Oracle Systems Products Suite.

Der er 14 rettelser til Java SE. 12 af sårbarhederne kan udnyttes over nettet af en angriber, der ikke behøver oplyse brugernavn og password. Den alvorligste sårbarhed har en CVSS-score (Common Vulnerability Scoring System) på 8,3.

Oracle lukker alvorlige huller i Tuxedo

Dansk

En CVSS-score (Common Vulnerability Scoring System) på 10 er den højeste risikovurdering af en sårbarhed. Den har en af de nyopdagede sårbarheder i Oracle Tuxedo fået.

En anden er vurderet til 9,9, mens de øvrige er på henholdsvis 7,5, 7 og 5,3.

Sårbarhederne findes i Jolt-serveren, der er indbygget i Tuxedo.

Peoplesoft er blandt de produkter, der bruger Tuxedo. Derfor kan en angriber udnytte sårbarhederne til at få fuld kontrol med et Peoplesoft-system.

Oracle lukker alvorligt hul i Identity Manager

Dansk

En sårbarhed med en CVSS-score (Common Vulnerability Scoring System) på 10 ud af 10 er opdaget i Oracle Identity Manager.

En angriber kan udnytte sårbarheden over netværk uden at være logget ind.

Oracle Identity Manager er en del af Oracle Fusion Middleware.

Sårbarheden findes i Identity Manager version 11.1.1.7, 11.1.1.9, 11.1.2.1.0, 11.1.2.2.0, 11.1.2.3.0 og 12.2.1.3.0.

Normalt udsender Oracle kun rettelser en gang i kvartalet. Men denne sårbarhed er vurderet til at være så alvorlig, at virksomheden har udsendt en rettelse uden for skemaet.

Oracle lukker 252 sikkerhedshuller

Dansk

Årets sidste kvartalsvise sikkerhedsopdatering fra Oracle lukker 252 sikkerhedshuller. 155 af dem findes i Oracle Applications.

De alvorligste findes i Oracle Hospitality Reporting and Analytics, hvor to sårbarheder har fået en CVSS-score (Common Vulnerability Scoring System) på de maksimale 10. Samme score har en sårbarhed i Siebel Apps – Field Service fået.

Opdateringen lukker 22 sikkerhedshuller i Java SE. 20 af dem kan udnyttes over netværk af en angriber uden autentifikation. Den alvorligste har en CVSS-score på 9,6.

Oracle lukker 308 sikkerhedshuller

Dansk

Dermed er det den hidtil mest omfattende samling rettelser, siden Oracle begyndte at udsende kvartalsvise rettelser i form af Critical Patch Updates.

165 af sårbarhederne kan udnyttes af udefrakommende angribere.

120 sårbarheder findes i Oracle E-Business Suite.

Der er 17 rettelser til Java, heraf tre kritiske. Fejlene er rettet i Java 8 Update 141.

MySQL har fået 30 rettelser, hvoraf de tre lukker kritiske huller.

Rettelserne blev udsendt den 18. juli.

Anbefaling

Test og installer opdateringerne.

Oracle lukker 299 sikkerhedshuller

Dansk

MySQL tegner sig for 13 procent af rettelserne i april kvartals sikkerhedsrettelser fra Oracle. 11 af de 39 sårbarheder i MySQL kan udnyttes over nettet, uden at angriberen har en konto på systemet.

37 procent af rettelserne er til Oracles brancheløsninger og til Fusion Middleware. De fleste af dem kan udnyttes over netværk uden en brugerkonto.

25 af rettelserne lukker huller relateret til en kendt sårbarhed i Apache Struts.

Der er otte rettelser til Java SE, hvoraf de syv kan udnyttes over netværk uden en brugerkonto. Fejlene er rettet i Java 8 Update 131.

Oracle lukker 270 sikkerhedshuller

Dansk

Der er 17 sikkerhedsrettelser til Java. 16 af sårbarhederne kan udnyttes over netværk af en ikke-autentificeret bruger.

MySQL får 27 rettelser, hvoraf fem kan udnyttes af udefrakommende angribere.

Over 100 af rettelserne er til sårbarheder i Oracle E-Business Suite.

I alt er der 16 kritiske sårbarheder i kvartalets rettelser. En af dem har fået den højeste mulige CVSS-score (Common Vulnerability Scoring System) på 10.

Anbefaling

Test og installer sikkerhedsopdateringerne fra Oracle.

Oracle lukker 253 sikkerhedshuller

Dansk

Kvartalsopdateringerne fra Oracle lukker 253 sikkerhedshuller i en lang række produkter. Java og MySQL er blandt de rettede produkter.

Opdateringen er den næststørste, siden Oracle begyndte at udsende kvartalsvise sikkerhedsopdateringer i 2011.

Sikkerhedsfirmaet ERPScan fremhæver rettelserne til Oracle E-Business Suite: 21 sårbarheder, hvoraf 11 regnes for alvorlige.

Der er syv rettelser til Java, hvoraf de fire har en CVSS-score (Common Vulnerability Scoring System) på over 8. Angribere kan udnytte alle sårbarhederne over netværket uden at være logget ind.

Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - Oracle