sikkerhedshændelser

Kaspersky: En ud af tre mister jobbet efter databrud

Næsten en tredjedel af de databrud, som virksomheder over hele verden har lidt, har resulteret i, at nogle har mistet jobbet.

Det skriver Kaspersky i en undersøgelse.

Det russiske sikkerhedsfirma har interviewet lige knap 6.000 personer i 29 lande til firmaets årlige rapport, kaldet: Global Corporate IT Security Risks Survey.

Respondenterne arbejder i virksomheder af varierende størrelser fra mindre firmaer med 50 ansatte til helt store virksomheder med over 1.000 ansatte.

Dansk

Vær opmærksom på en bølge af sexafpresningsbeskeder

I DKCERT har vi modtaget flere e-mails fra bekymrede borgere, der er blevet afpresset via en metode, som kaldes sextortion og er en særlig form for sexafpresning.

Fælles for de henvendelse, som vi har modtaget er, at ofret har fået en mail, der påstår, at afsenderen har intime billeder eller videoer af modtageren i kompromitterende situationer af sexuel karakter.

Billeder eller videoer er ifølge den kriminelle optaget med kameraet på ofrets egen computer.

Dansk

DSB ramt af DDoS-angreb

Natten mellem den 13. og 14. maj er DSB blevet udsat for et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb, hvor en meget massiv internettrafik rettes mod et bestemt mål.

Overbelastningsangrebet har betydet, at rejsende ikke kunne købe billet via selskabets app, på hjemmesiden eller i billetautomaterne. Systemerne er ifølge DSB igen tilgængelige og fungerer efter hensigten.

Fra morgenstunden oplyser DSB dog på sin Twitter- og Facebook-side, at der stadig kan være problemer med at tilgå firmaets webside.

Dansk

Politisk aftale skal styrke virksomheders it-sikkerhed

Regeringen har indgået aftalen "Initiativer for Danmarks digitale vækst" med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre. Formålet er udnytte mulighederne i ny teknologi til at skabe mere velstand, bedre velfærd, og gode og vellønnede arbejdspladser med mindre nedslidning.

Aftalen indebærer initiativer inden for seks områder. Et af dem handler om styrket it-sikkerhed i virksomhederne.

Dansk

Håndtering af sikkerhedshændelser

En sikkerhedshændelse kan fx være et virusudbrud, et hackerangreb eller et overbelastningsangreb. DKCERT håndterer to typer sikkerhedshændelser: Hændelser udefra rettet mod forskningsnettet, og hændelser der opstår på forskningsnettet og er rettet mod andre netværk.

Hændelser udefra

Når en institution på forskningsnettet bliver udsat for et angreb, kan den kontakte DKCERT og oplyse, hvilken IP-adresse angrebet kommer fra.

DKCERT tager kontakt til det netværk, IP-adressen tilhører, gør administratorerne opmærksom på problemet og beder dem tage affære.

Dansk
Abonnér på RSS - sikkerhedshændelser