Arresterer person for Wi-Fi-svindel i Australien

Satte falske accesspoints op for at indhøste loginoplysninger.

Politiet i Australien har anholdt en 42-årig australsk indbygger, som angiveligt har etableret et netværk af gratis, men falske Wi-Fi accesspoints i lufthavne.

Det skriver Infosecurity Magazine.

Adgangspunkterne blev installeret flere steder, og de efterlignede legitime netværk med det formål at indfange personlige data fra ofre. Ofre, der vel at mærke havde etableret forbindelse til det, som de troede var legitime adgangspunkter i lufthavnene. Selve metoden gik ifølge politiet ud på at føre ofrene til en falsk webside, hvor de skulle logge ind ved hjælp af deres e-mail eller login til sociale medier. Disse loginoplysninger blev derefter angiveligt gemt på mandens enheder.

De falske Wi-FI netværk kom for en dag, efter at et flyselskab havde indrapporteret et mistænkeligt Wi-Fi-netværk, som dets ansatte havde identificeret.

Den person, der nu er sigtet i sagen, blev anholdt tidligere på året, og i den forbindelse fik politiet adgang til hans bærbare trådløse accessenhed, bærbare computer og mobiltelefon. Det gav Politiets særlige "Cybercrime Operations Team" mulighed for at analysere data på enhederne, og det var i denne proces, at de kunne identificere de falske Wi-Fi-sider i lufthavne i Perth, Melbourne og Adelaide, på indenrigsflyvninger og andre steder, hvor manden tidligere havde arbejdet. De fandt også personlige legitimationsoplysninger fra andre mennesker på mandens enheder.

Oprettelse af falske Wi-Fi-loginsteder er en gammelkendt metode, der netop går ud på at indsamle følsomme oplysninger fra de personer, der ved en fejl anvender det falske Wi-Fi.

Links:

https://www.infosecurity-magazine.com/news/australia-police-fake-wifi-airport/

Keywords: