Datalækage peger på hacktivisme og påvirkning ifm. indisk valg

Indisk valg udsættes påvirkningskampagner.

Bedst som det meste af Europa forbereder sig på det kommende EU-parlamentsvalg, er der rapporter om betydelig stigning i cyberaktivitet rettet mod det indiske valg.

Det skriver Infosecurity Magazine om på baggrund af en rapport fra Resecurity.

Stigningen er angiveligt drevet af forskellige hacktivistiske grupper, og det har resulteret i lækage af personlig identificerbar information (PII) fra indiske borgere på Dark Web. Valget til det indiske underhus er i gang i disse måneder, det startede den 19. april og slutter 1. juni 2024, og resultatet offentliggøres den 4. juni 2024.

Ifølge nye data fra Resecurity var der en stigning på 300 % i cyberangrebene efter #OpIsrael-kampagnen, som er en DDoS-angrebskampagne, der blev igangsat i forbindelse med Israel-Gaza-krisen. At der er en stigning efter en anden kampagne, som kaldes  #OpIndia, bekræfter, at fænomenet bevæger sig rundt i verden, hvor der er mulighed for en opmærksomhed, der kan udnyttes til forsøg på destabilisering.

Resecuritys rapport viser, at der pt er cyberangreb i gang rettet mod valg i over 17 lande, der involverer datalæk, misinformation og udenlandsk indblanding.

Resecurity har advaret de indiske myndigheder om de lækkede vælger-id-kort og andre følsomme data. De stjålne data kommer sandsynligvis fra kompromitterede tredjepartssystemer. Cyberhacktivister udnytter så disse oplysninger til at fremme fortællinger om usikkerheder ved valgsystemet.

DKCERT skriver i den nye trendrapport for 2024 med henvisning til World Economic Forums Global Risk Report, at truslen fra mis- og desinformation er steget fra en 15. plads til nu at være nr. 1 som den mest alvorlige trussel på kort sigt, og at påvirkningsaktiviteter ses som den mest alvorlige trussel på et tidspunkt, hvor tre milliarder vælgere på verdensplan forventes at gå til stemmeurnerne i dette og næste år.

Links:

https://www.infosecurity-magazine.com/news/indian-election-faces-data-le...