Windows Autopatch på vej

Microsoft sender snart en løsning på gaden til automatisk opdatering i virksomhedsmiljøer.

Windows Autopatch, en tjeneste til automatisk at holde Windows og Microsoft 365-software opdateret i virksomhedsmiljøer, har nu nået det stadie, hvor det er klar til offentlig preview. Det skriver Computerworld med henvisning til en artikel i Bleeping Computer.

Autopatch-funktionen har til formål at administrere automatisk implementering af ​​Windows 10- og Windows 11-kvalitets- og funktionsopdateringer, drivere, firmware og Microsoft 365 Apps til virksomhedsopdateringer. Altså at gøre det lettere for administratorer at håndtere de opdateringer, der traditionelt er kommet den anden tirsdag i hver måned.

Bleeping Computer skriver, at hovedmålet bag brugen af ​​denne nye tjeneste er at flytte organiseringen af opdateringerne fra organisationer til Microsoft. Og dermed tage byrden med at planlægge hele opdateringsprocessen (sekventering og udrulning) fra organisationernes it-teams.

Udfra et sikkerhedsmæssigt synspunkt må et underliggende mål med løsningen også være at sikre, at Microsofts produkter hele tiden er opdateret ude i virksomhederne, hvorved sårbarheder og sikkerhedshuller fortfarende lukkes. Og at ressourceknaphed i virksomhederne ifm. Patch Tuesday ikke skulle være et problem.

At løsningen snart kommer i preview er et udtryk for, at Microsoft godt vil invitere administratorer med at blive fortrolige med Autopatch og understøtte organisationer i at blive klar til at lanceringen. 

Hvordan man gør fremgår af en udmærket FAQ-side på Microsoft.

Links:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/windows-autopatch-faq/ba-p/3272081

https://www.computerworld.dk/art/261128/stor-aendring-hos-microsoft-slut-med-patch-tuesday-afloeseren-autopatch-klar-til-juli

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-windows-autopatch-now-available-for-public-preview/