Cybersikkerhedspagt skal skærpe indsatsen over for SMV’erne

Store spillere står bag nyt initiativ på cyberområdet.

De små og mellemstore virksomheder får nu en hjælpende hånd til deres cybersikkerhed. Det sker ved at de store brancheorganisationer sammen med Erhvervsministeriet har stiftet en såkaldt Cybersikkerhedspagt med det formål at øge sikkerheden i SMV’erne.

Baggrunden for pagtens stiftelse er, at SMV’erne er særligt udsatte bl.a. i kraft af at undersøgelser viser, at 40 pct. har et uilstrækkeligt digital sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Det fremgår af pressemeddelelse om pagten, der blev udsendt før påske, at parterne ’..forpligter hinanden på at igangsætte og koordinere indsatser, der skal styrke cybersikkerheden i de danske virksomheder, at udveksle data og viden om digitale trusler og at samarbejde om at sikre synergi arbejdet for danske virksomheders cyberforsvar.’

Parterne kommer konkret til at mødes to gange om året for at igangsætte nye indsatser, sikre synergi mellem nye og igangværende indsatser samt at drøfte deres fælles resultater og målsætninger.  Deltagerne er Dansk Erhverv, Dansk Industri, Finans Danmark, Forsikring & Pension, HK, IDA, Industriens Fond, IT-Branchen og SMVdanmark.

Pagten er etableret som led i regeringens cybersikkerhedsstrategi 2022-2024, der blev udsendt lige før jul. Konkret er det Erhvervsstyrelsens SMV-enhed, der ligeledes blev etableret som følge af cyberstrategien, som kommer til at betjene pagten.

Links:

https://em.dk/nyhedsarkiv/2022/april/regeringen-og-erhvervslivet-skaerper-indsatsen-med-ny-cybersikkerhedspagt/