Ransomware forstyrrer it-netværket i Liège

Den belgiske by Liège melder om ransomware-angreb mod kommunens it-netværk og onlinetjenester.

Liège, som er den tredjestørste by i Belgien, er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har forstyrret kommunens it-netværk og dets onlinetjenester. Det skriver Security Affairs på baggrund af en meddelelse på kommunens hjemmeside.

Her fremgår det, at ’Byen Liège, omgivet af eksperter med international kompetence, analyserer omfanget af dette angreb og dets konsekvenser, især med hensyn til varighed på den delvise utilgængelighed af dets it-system. Det gør alt for at genoprette situationen så hurtigt som muligt. Tjenester til offentligheden er i øjeblikket stærkt påvirket. ’

Netværket lukket

For at undgå, at malwaren kunne spredes, blev netværket i kommunen lukket, og personalet blev instrueret i ikke at tænde deres computer på kontoret.

På nuværende tidspunkt har eksperterne endnu ikke afklaret omfanget af cyberangrebet, og det er heller ikke klart, om trusselsaktører har fået adgang til byens data. I belgiske medier spekuleres der på, om ​​Ryuk-ransomware-gruppen står bag angrebet med henvisning til en kilde tæt på sagen. Det fremgår ikke, hvor stort kravet om løsesum i givet fald er.

Security Affairs skriver, at angreb mod kommuner er blev hyppigere. Således er der i USA set ransomware-angreb rettet mod kommuner i forskellige størrelser. Listen over ramte kommuner omfatter City of Tulsa, City of Saint John, Albany, Atlanta, Baltimore, Florence, Knoxville, Lafayette, New Orleans m.fl.

Links:

https://securityaffairs.co/wordpress/119240/malware/city-of-liege-ransomware.html