Flere mænd end kvinder bruger passwordmanager i den offentlige sektor

Genbrug af kodeord i den offentlige sektor hersker. Det gør brug af passwordmanager ikke.

Brug af passwordmanager til at opbevare de mange kodeord er ikke særligt udbredt i den offentlige sektor. Det kan ses af rapporten Danskernes Informationssikkerhed, som blev publiceret før jul, og som vi her på DKCERT har udarbejdet i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen.

Password er ellers oplagt at anvende, ikke mindst fordi genbruget af kodeord i den offentlige sektor hersker i rimelig stor grad, som vi skrev om artiklerne Genbruget hersker I, II og III i forrige uge

Det fremgår af rapporten, at 10 procent af de offentligt ansatte anfører, at de anvender passwordmanager. Mens der ikke er hverken regionale eller aldersmæssige forskelle i anvendelsen, er der det til gengæld mellem kønnene. Her anfører 19 pct. af de mandlige respondenter, at de bruger passwordmanager, mens kun seks pct af de kvindelige respondenter gør det.

Også når det handler om at lade browseren huske kodeord og dermed i praksis være en slags passwordmanager, er mændene i overtal. Her er det 41 pct. mod kvindernes 26 pct. Samlet giver det 31 pcts anvendelse.

Uanset om man bruger en selvstændig eller en browserbaseret passwordmanager, er det uundværligt værktøj, når man har som ambition at overholde anbefalingerne om at anvende stærke kodeord, dvs. kodeord på 12 tegn og derover, som ikke genbruges eller deles med andre. Derfor er det oplagt for arbejdspladserne at stille en sådan løsning til rådighed for de ansatte.

Læs evt. mere om stærke kodeord og passwordmanager på Sikkerdigital.dk

 

Cybervoxpop

Stiller din arbejdsplads en passwordmanager til rådighed for dig og dine kolleger?

Keywords: