Mozilla sender ny version af Firefox på gaden

Ny version beskytter brugerne mod ondsindede HTTP-downloads.

Mozilla har i denne uge udsendt version 93 af Firefox-browseren. Den nye version indeholder ifølge Security Week, der skriver om sagen, flere sikkerhedsforbedringer, herunder bedre beskyttelse af fortrolige oplysninger, patches og anti-tracking-funktioner.

Fx blokerer browseren usikre HTTP-downloads på krypterede (HTTPS) sider for at beskytte brugerne mod potentielt uønskede eller endda ondsindede downloads. Dette fordi data, der overføres via HTTP, ikke er beskyttet. Hvis angribere opfanger disse data, så kan de ikke kun se dem, men også manipulere med dem, fx erstatte vederhæftige filer med ondsindede, hvilket kan føre til kompromittering af systemet.

Mozilla har med Firefox 93 også leveret en række patches, herunder fire, der behandler fire alvorlige sikkerhedsfejl, som vil kunne udnyttes til at afvikle vilkårlig kode.

Opdatering af browseren kan ske ved at gå til program-menuen -> Hjælp-> Om Firefox. Herefter søger browseren selv efter opdateringen og installerer den efter en genstart.

Links:

https://www.securityweek.com/firefox-93-improves-protection-against-tracking-insecure-downloads

https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activity/2021/10/06/mozilla-releases-security-updates-firefox-and-firefox-esr