Ny DPO i DKCERT

Lene Kim Dehn er ny databeskyttelsesrådgiver i DPO-tjenesten.

DKCERT har ansat en ny databeskyttelsesrådgiver (DPO) til DKCERTs DPO-tjeneste. Lene Kim Dehn startede 1. september efter at have bestridt en stilling som informationssikkerhedskonsulent i Lægeforeningen.

Gennem 15 år har Lene opbygget en betydelig erfaring med persondatabeskyttelse og informationssikkerhed i hhv. SKAT, Sundhedsstyrelsen og i Sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor Lene har varetaget DPO-funktionen sammen med juridisk afdeling.

Med en bachelor-uddannelse i koreansk med sidefag i medievidenskab og retorik er Lene måske ikke prototypen på en DPO, men en Master i Internet Technology fra IT-Universitetet, en ESL (Eksamineret Sikkerhedslederuddannelse) og CISM (Certified Informations Security Management) har banet vejen ind til informationssikkerhedsområdet. Et udtryk for, at området tiltrækker mange forskellige fagligheder, der typisk har bygget på med forskellig videreuddannelse og erfaring. 

- Min tilgang til informationssikkerhedsarbejdet og GDPR er baseret på de forskellige indgangsvinkler, der er til området: Der er brugernes situation og adfærd, ledelsens interesse og risikovillighed og alle de elementer, som teknikerne skal forholde sig til for at kunne løse opgaverne i overensstemmelse med det ønskede niveau. En lang række discipliner indgår i sikkerhedsarbejdet, og de er rigtigt spændende at arbejde med, siger Lene.

Indgår i et team på tre DPO’er

Lene indgår i DKCERTs team af tre i DPO-tjenesten, der leverer DPO-services til de universiteter og uddannelsesinstitutioner, der ikke ønsker at ansætte en egen DPO. Tjenestens tre medarbejdere yder også rådgivning i forbindelse med GDPR-spørgsmål eller kan indgå som vikar i en DPO-funktion, hvis institutionerne har vakante stillinger.

Med Lenes tiltræden er teamet af DPO’er i DKCERT atter fuldtallig, efter at Morten Eeg Ejrnæs Nielsen stoppede med udgangen af juli. Teamet består derudover af Helle Meldgaard og Susanne Ketil Groth, der begge opererer med udgangspunkt i vest for Storebælt. Lene kommer til primært at arbejde med institutioner i Østdanmark.

Lene har base sammen med DKCERT på DTU i Lyngby.

Link:

https://cert.dk/da/DPO