Ransomware rammer college og universitet i Irland

It-systemer taget ned og campus lukket.

National College of Ireland (NCI) og Technological University of Dublin har meddelt, at et ransomware-angreb har ramt deres it-systemer. Det skriver Bleeping Computer.

Angrebet fandt sted i weekenden og medførte, at NCI tog deres it-systemer offline. Selve adgangen til NCIs it-systemer blev suspenderet, ligesom campusbygningen blev lukket for både studerende og personale. Sidenhen er personalet blevet underrettet om, at planlagt undervisning mm. frem til 8. april er blevet udsat, mens de studerende ikke bliver pålagt sanktioner, hvis de ikke afleverer opgaver med deadline i perioden med afbrydelserne.

Også Tallaght-campus på Technological University Dublin (TU Dublin) blev ramt af et ransomware-angreb i Påsken. Her fremgår det af TU Dublins hjemmeside, at der er ’..forstyrrelse af nogle IKT-systemer på Tallaght campus, men sikker fjernadgang til nøgletjenester er tilgængelig,'

Studerende er blevet bedt om ikke at bruge ​​campus-IT-systemerne indtil mandag den 12. april.

En talsmand for TU Dublin har udtalt til BleepingComputer, at der pt. ikke er '..indikationer på, at data, herunder personlige data, er blevet ex-filtreret, downloadet, kopieret eller redigeret på grund af dette angreb.'

Sidste måned advarede de britiske National Cyber ​​Security Center om en stigning i ransomwareangreb rettet mod uddannelsessektoren.  

I øjeblikket er der ingen oplysninger om hvilke ransomware-bander, der står bag de to angreb. 

Links:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/ransomware-hits-tu-dublin-and-national-college-of-ireland/ 

https://www.cert.dk/da/news/2021-25-03/Stigning-i-angreb-mod-skoler-gymnasier-og-universiteter-i-UK