Brug af VPN: De unge holder sig uden for tunnellen

Næsten 1/3 af de unge anvender slet ikke VPN.

De unge er ikke særligt gode til at efterleve anbefalingen om at anvende VPN ved brug af åbne trådløse netværk eller netværk, hvor alle har samme kode. Det viser rapporten Danskernes Informationssikkerhed, der udkom kort før jul.

Således svarer kun 18 pct., at de i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen, mens 30 pct af de 18-29-årige oplyser, at de slet ikke efterlever den.  

Tre aldersgrupper deler førstepladsen ift. til at være bedst til at efterleve anbefalingen. De 40-49-årige, 50-59-årige og 70-74-årige med 28 pct. hver, mens største andel af ”ved ikke”-svar finder vi blandt de 60-69-årige, ligeledes med 28 pct.

Størst andel blandt dem, der ikke kendte til anbefalingen, finder vi i den ældste aldersgruppe, de 70-74-årige, med 28 pct.

Hvornår skal man anvende VPN?

VPN er et virtuelt privat netværk, der skaber en krypteret tunnel og dermed en sikker forbindelse mellem en enhed og internettet. Det betyder, at selv om man sidder på cafe, når man ellers kan det, i en lufthavn eller andre offentlige steder og bruger et trådløst netværk, som værten stiller til rådighed, så kan man være privat med en VPN-forbindelse. Er netværket åbent uden kode, eller anvender alle den samme kode, kan de, der også anvender netværket, i princippet følge med netværkets datastrømmene. Man kan altså lure på hinanden. Med en VPN-forbindelse behøver man ikke bekymre sig for det. 

Vil du lære mere om fordelene ved VPN og anvendelse af det i forbindelse med brug af trådløse netværk, kan du læse mere om det på sikkerdigital.dk.

Dataindsamlingen, der danner baggrund for tallene, er gennemført af analysebureauet Megafon for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i sommeren 2020. En overordnet gennemgang og analyse af observationerne fra dataindsamlingen er gengivet i rapporten Danskernes Informationssikkerhed, der udkom lige før jul.

#Cybervoxpop

Vil du i højere grad anvende VPN ifm. brug af åbne trådløse netværk, der ikke har en kode, eller hvor alle benytter den samme kode?