Forskellige kodeord: Stort set dødt løb mellem kønnene

En anelse flere mænd efterlever anbefalingen.

Lidt flere mænd end kvinder efterlever anbefalingen om brug af forskellige kodeord til vigtige tjenester som NemID, sociale medier og mail. Mens der er en større forskel, når der segmenteres på uddannelsesniveau, så er der stort set dødt løb med 44 pct. af mændene og 41 pct. af kvinderne, der i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen. Tilsvarende er det flest kvinder, der slet ikke efterlever anbefalingen.

Det viser analysen Danskeres Informationssikkerhed, der blev udgivet før jul.

Passwordmanager: En kæmpe hjælp til de mange kodeord

Mange har sikkert udfordringer med at huske de mange kodeord, når de både skal være lange og forskellige. De kan imidlertid gemmes i en passwordmanager på telefonen, der beskytter dem med kryptering og adgangskode. Men undersøgelsen viser, at kun få bruger en passwordmanager. Over 50 pct. af danskerne efterlever slet ikke anbefalingen om brug af passwordmanager. De fleste, der i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen, er mænd.

Læs evt. mere om fordelingen i vores omtale af tallene: https://www.cert.dk/da/news/2021-02-04/Passwordmanager-Maend-goer-det-nemmere-for-sig-selv-end-kvinder

#Hvadgørduselv? Deltag i vores cybervoxpop

Vil du inden for den næste uges tid ændre dine kodeord til fx mail, sociale medier og NemID, så de er forskellige?