Lange kodeord: Mænd er lidt bedre end kvinder

Der er næsten ligestilling i kampen om de lange kodeord.

Flere mænd end kvinder efterlever i høj eller meget høj grad anbefalingen om brug af kodeord på 12 tegn og derover, og som ikke genbruges, end kvinder. Dette viser rapporten Danskernes Informationssikkerhed, der udkom lige før jul.

På spørgsmålet om lange kodeord viser undersøgelsen, at 18 pct. af mændene i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen om kodeord, mens det samme gør sig gældende for 15 pct. af kvinderne.

Når det handler om manglende efterlevelse af anbefalingen svarer 33 pct. af kvinderne, at de slet ikke efterlever anbefalingen, mens det samme gør sig gældende for 26 pct. af mændene. Tilsvarende er der 9 pct. af kvinderne, der ikke kendte til anbefalingen, mens det samme gør sig gældende for 6 pct. af mændene.

Læs mere om lange kodeord på sikkerdigital.dk.

Dataindsamlingen, der danner baggrund for tallene, er gennemført af analysebureauet Megafon for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i sommeren 2020.

#Hvadgørduselv?

Vil du inden for den næste uges tid ændre længden på dine kodeord (dem der ikke er knyttet til to-faktorlogin), så de er mindst 12 tegn og ikke genbruges flere steder?