Routere i skudlinjen med ny angrebsmetode

Kriminelle manipulerer private routere til at pege på illegitime hjemmesider

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har opdaget en ny variant af en angrebsmetode, der ændrer routerens DNS indstillinger. Med ændringen i DNS-indstillingerne, som også kaldes DNS hijacking, bliver brugerne omdirigeret til ondsindede hjemmesider, der lokker brugerne til at downloade malware under dække af at være Coronarelateret information. Dette i stedet for det, brugerne antager er legitime hjemmesider.

Det skriver Cyberscoop.

Personlige WI-FI-routere har længe været et svagt punkt hos private pga. manglende rutine inden for opdatering og dårlige kodeord, som også kan være klassiske fabriksindstillede admin-kodeord. Det ændres der ikke på, når nu så mange arbejder hjemmefra. I dette tilfælde er det ifølge Cyberscoop det særligt Linksys-routere, der bliver manipuleret med.

Det er endnu uklart, hvordan hackerne kan ændre opsætningen af routerne. Bitdefender antager, at det kan være brute force-angreb, men ikke nødvendigvis traditionelle angreb på selve routeren, hvor brugernavn og password gættes af hackeren og anvendes til ændring af opsætningen. I stedet peges der på, at der brute forces på Linksys’ cloudkonti. Det er det, der skulle være den nye variant af angrebsmetoden.

Oski-malware

Den malware, der pt. spredes via denne metode, er kendt som Oski Infostealer. Den blev opdaget første gang i december sidste år i russiske undergrundsfora og har vist sig bl.a. at kunne stjæle credentials til kryptovalluta wallets, browser credentials og cookies mv.

Links:

https://www.cyberscoop.com/dns-hijacking-covid-19-oski-bitdefender-telework/

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/hackers-hijack-routers-dns-to-spread-malicious-covid-19-apps/

https://labs.bitdefender.com/2020/03/new-router-dns-hijacking-attacks-abuse-bitbucket-to-host-infostealer/