Hjemmearbejde i en Corona-tid

CFCS har i weekenden sendt råd og vejledninger ud om forholdsregler for de mange, der er sendt på hjemmearbejde i disse uger.

En lang række danske medier citerer i dag CFCS’ trusselsvurdering, der er blevet opdateret i anledning af nedlukningen af mange danske arbejdspladser i denne tid. Det får mange medarbejdere til at arbejde hjemmefra og dermed i ikke-professionelle og ikke-vante omgivelser.

Netop det, at man skal vænne sig til nye rutiner, er ondsindede aktører ikke sene til at udnytte. Er man under pres, er man mere tilbøjelig til at springe over, hvor gærdet er lavest. Hvis arbejdspladsens mail ikke fungerer, er det fx fristende at anvende private emailkonti til at sende materiale til kolleger og samarbejdspartnere uden den sikkerhed, som organisationen almindeligvis har på sine mailkonti.

Opdatering af arbejdscomputere er også vigtigt, særligt hvis det ikke sker automatisk på hjemmearbejdspladsen.

Alle råd, som fremgår af CFCS’ opdaterede trusselsvurdering, er altid relevante, men særligt vigtige i denne tid, hvor de flestes opmærksomhed er rettet mod at vaske hænder, beskytte sig selv og familien mod Coronasmitte og holde virksomheden kørende.

Ligesåvel som den danske arbejdsstyrke er sendt på hjemmearbejde og i mange tilfælde overarbejde, skal man regne med, at også hackerarbejdspladser har gjort det. Forretningsmodellen for cyberkriminelle m.fl. er at udnytte enhver mulighed for at tjene penge som følge af verdenspolitiske stemninger, ændringer i markedet og forandringer i målgruppens fokus.

Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig i en kritisk situation, så hellere være ekstra forsigtig og gøre ting lidt langsommere, end du er vant til. 

Links:

https://fe-ddis.dk/cfcs/nyheder/arkiv/2020/Pages/Cybertruslen-hjemmearbejde-COVID-19.aspx