Ny hjemmeside kan teste sikkerhedsniveauet

Nye tjeneste fortæller, om der er mangler i sikkerheden – og givet fald hvilke.

DK Hostmaster lancerer i dag sitet Sikkerpånettet - en service, der kan hjælpe hjemmesideejere mfl. om deres internet, e-mailserver og internetforbindelse er opdateret. Det skriver DK Hostmaster i forbindelse med lancering af værktøjet. Værktøjet scanner for en række teknologier inden for kategorierne domæne, e-mail og netværksforbindelse. En række af de teknologier, der scannes for, er en del af de 20 tekniske minimumskrav til sikkerheden hos statslige myndigheder.

DK Hostmaster lover, at man på 10 sekunder kan teste hvor sikker ens hjemmeside, e-mail eller netværksforbindelse er, og hvad man kan gøre for at forbedre sikkerheden for sig selv og sine brugere. Efter testen modtager man en vejledning i, hvad der skal gøres for at rette op på manglerne, så man har overblik og nemmere kan tage ansvar for sin sikkerhed.

Sikkerpånettet.dk henvender sig til de virksomheder, organisationer og foreninger, der bruger et domænenavn til en hjemmeside eller en mailserver. Altså et domænenavn, der har bruger- og kundetrafik.

DK Hostmaster skriver, at det har været et fokus at skabe et værktøj, der er mere end bare en test. Det skal også give viden om hvordan, man kan arbejde med at gøre en hjemmeside eller en e-mailserver lidt mere sikker. Testen dækker de vigtigste aspekter, men ikke alle.

Værktøjet kan findes på sikkerpånettet.dk.

Links:

www.sikkerpaanettet.dk