Stigning i DDoS-angreb mod universiteter

Eksperter advarer om en stigning i DDoS-angreb mod uddannelsesinstitutioner og den akademiske verden world wide.

I takt med online læring atter er i stigning som følge af Coronapandemien lancerer trusselaktører distribueret denial-of-service (DDoS) på uddannelsesinstitutioner og den akademiske industri over hele verden. Det skriver Security Affairs på baggrund af en blogpost fra sikkerhedsvirksomheden Check Point.

Her fremgår det, at Check Point har undersøgt en lang række angreb verden over, hvoraf de fleste var været målrettet uddannelsesinstitutioner i USA. Der har været gennemsnitlig ugentlig stigning på 30% (fra 468 til 608) i juli og august i den akademiske sektor sammenlignet med maj og juni.

Også i Europa er det gennemsnitlige antal ugentlige angreb i den akademiske sektor steget i perioden juli-august steget. Her er stigningen fra 638 til 793 (+ 24%), mens den i Asien er steget med 21%.

At det er DDoS-angreb får Check Point til at spekulere i, at bagmændende skulle være hacktivister, der ønsker at henlede opmærksomheden på en sag eller et resultat af ”geopolitiske begivenheder”. Det kan også være studerende, skriver Security Affairs, der prøver nogle nye gratis værktøjer af og henviser til en historie om en teenagerhacker i Florida, der lancerede et massivt DDoS-angreb på USA's største skoledistrikter i løbet af de første tre dage med virtuelle klasser. Noget, der forårsagede, at undervisningen måtte afbrydes.

Links:

https://blog.checkpoint.com/2020/09/15/not-for-higher-education-cybercriminals-target-academic-research-institutions-across-the-world/
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/surge-in-ddos-attacks-targeting-education-and-academic-sector/
https://securityaffairs.co/wordpress/108315/cyber-crime/education-institutions-ddos-attacks.html