Ny version af browsere på gaden

Chrome 85 og Firefox 80 frigivet.

Google har i går frigivet en ny version af Chromebrowseren, der har fået nummeret 85. Dermed bliver version 86 snart betaversionen, mens nr. 87 er ophøjes til at være ”The Canary Version”, dvs. en tidlig version der langsomt introduceres for en undergruppe af brugere, før den kommer bredere ud. Chrome 85 indeholder en lange række nye funktioner, heriblandt en QR-kodegenerator og AVIF-billedsupport mm. AVIF er et nyt format til komprimering af billeder, som er ved at blive rullet ud til webbrowsere. Som altid, når der kommer nye versioner og opdateringer på gaden, er der også øget sikkerhed med. Her drejer det sig om bedre beskyttelse mod downloads og yderligere sikring af cookies.

Også Mozilla, der står bag Firefox-browseren har udsendt en ny version med sikkerhedsrettelser og nye funktioner, herunder support til AVIF. Denne, den nye version, har fået nummer 80. 

Brugere af Windows, Mac og Linux kan opgradere til Chrome 85 ved at gå til Indstillinger -> Hjælp -> Om Google Chrome. Herefter tjekker browseren automatisk opdatering og installerer den, når den er tilgængelig. Hos Firefox skal man ligeledes gå ind via indstillinger og søge efter opdateringer.

Links:

https://www.bleepingcomputer.com/news/google/chrome-85-released-with-sec...

https://www.zdnet.com/article/chrome-and-firefox-are-getting-support-for...