Rapport: Antallet af DDoS-angreb stiger på grund af usikre IoT-enheder

Usikre IoT-enheder får skylden for en stigning i antallet af DDoS-angreb i andet kvartal af 2018 sammenlignet med samme periode sidste år.

En ny rapport fra sikkerhedsfirmaet NexusGuard viser, at antallet distributed denial of service-angreb (DDoS) er steget markant i årets andet kvartal sammenlignet med samme periode i 2017.

Sammenligner man kun første og andet kvartal i 2018, er der dog sket en nedgang på 25 procent i den periode.

Årsagen til stigningen er ifølge firmaet, at usikre Internet of Things-enheder (IoT) samles op i store botnet, der kan anvendes til denne type overbelastningsangreb.

Antallet af DDoS-angreb i andet kvartal af 2018 er steget med 29 procent i forhold til samme periode i 2017, og den gennemsnitlige angrebsstørrelse er steget med mere end 500 procent til 26.37 Gbps.

Gennemsnitsangrebet i andet kvartal af 2017 var på 4.1 Gbps og det kraftigste angreb var på 63.70 Gbps.  I samme periode i 2018 var tallene henholdsvis 26 Gbps og 359 Gbps. 

Det længste registrerede angreb varede seks dage, fem timer og 22 minutter. USA var den største kilde til angrebene efterfulgt af Kina, Frankrig, Tyskland og Rusland.

Anbefaling:

Opdater altid dine enheder med de nyeste opdateringer fra producenten, Anvend stærke adgangskoder og brug dem ikke på tværs af tjenester.

Links:

Keywords: