Antivirus-producenter holder hånden under Windows 7

De fleste store producenter af antivirusprodukter melder, at de fortsat vil kunne køre på Windows 7, selv om styresystemet officielt ikke modtager opdateringer fra Microsoft.

AV-test, et tysk antivirus testfirma, har ifølge zdnet.com spurgt alle de store producenter af antivirus om deres planer ift. support af Windows 7. De fleste bekræfter, at deres antivirusprodukter fortsat vil kunne køre på Windows 7 i hvert fald to år endnu. Dermed har Windows 7-brugere stadig sikkerhedsprodukter til at beskytte deres systemer.

Spørgsmålet er aktuelt, fordi Microsoft siden 14. januar officielt har stoppet al opdatering. Det gør brugere af Windows 7 udsatte over for sårbarheder, der således ikke bliver rettet. De eneste, der kan få opdateret deres Windows 7-systemer er virksomheder, der er tilknyttet Extended Security Updates (ESU), hvilket ifølge zdnet.com er en bekostelig affære. Fx. skulle forbundsregeringen i Tyskland have betalt op næsten 900.000 euro for at holde 33.000 Windows 7-maskiner kørende et år mere.

Mange borgere og små og mellemstore virksomheder er ikke store nok til at kunne købe ESU-service, hvorfor det er særligt relevant for disse at installere antivirussoftware som beskyttelse mod angreb, der forsøger at udnytte Windows 7-svagheder.

Microsoft har længe anbefalet brugere at gå over på Windows 10 ved hjælp af pop-up og advarsler på brugernes skærme.

Links:

https://www.zdnet.com/article/all-major-antivirus-vendors-will-continue-to-support-windows-7-post-eol/