Jobgaranti: Bliv kandidat i cybersikkerhed

Aalborg Universitet lancerer som det første universitet i Danmark en kandidatuddannelse i cybersikkerhed

Så er det nu, du skal spidse pennen og skrive en ansøgning, hvis du vil med på første hold på Aalborg Universitets nye kandidatuddannelse i cybersikkerhed, der starter til september. Uddannelsen udbydes på AAUs afdeling i København og består af fire semestre, der hver især afsluttes med en projektopgave.

På første semester handler det bl.a. om netværkssikkerhed, sikkerhed i IoT-produkter og cybersikkerhed og kryptografi. På andet semester lærer man at tænke som en hacker, mens tredje semester efter et fælles kursus i den nyeste forskning inden for cybersikkerhed giver mulighed for at vælge mellem fem forskellige projektveje, bl.a. et praktikophold i en virksomhed eller et andet universitet i Danmark eller udlandet.

Blandt kurserne på tredje semester er, hvordan man integrerer privacy i designprocesserne, sikkerhedsmodeller og overblik over lovgivningen og de institutionelle rammer inden for cybersikkerhed. På fjerde semester skal der skrives speciale, og herefter er man civilingeniør i Cyber Security.

Uddannelsen foregår på engelsk, og der er ansøgningsfrist den 1. marts 2020.

Andre uddannelser på samme område er fx. DTU's masteruddannelse i cybersikkerhed og ITU's (gratis) efteruddannelseskurser i it-sikkerhed for små og mellemstore virksomheder.

Links:

https://www.aau.dk/it-uddannelser/cybersecurity/#448593

https://www.dtu.dk/uddannelse/efteruddannelse/masteruddannelser/cybersikkerhed 

https://www.itu.dk/efteruddannelser/itu-professional-courses/kurser/it-sikkerhed-i-praksis-for-virksomheder