Cyberkriminalitet tegner sig for 26% af al kriminalitet i Singapore

E-handelssvindel står for størsteparten.

Mere end ¼ af al kriminalitet i Singapore tilskrives nu cybercrime. Det melder Cyber Security Agency (CSA) i Singapore i sin nye udgave af rapporten, The Singapore Cyber Landscape 2019, der blev offentliggjort fredag.

Det skriver ZDnet.

Der er tale om en stigning på over 50 pct. i forhold til 2018. I alt er der anmeldt 9420 sager i 2019, hvor der i 2018 var 6215 sager.   

E-handelssvindel står for størsteparten af anmeldelserne med en stigning på 30 pct. i forhold til 2018.

Ifølge CSA tilskrives stigningen delvist en Indonesien-baseret hacker-gruppe såvel som den igangværende udvikling i Mellemøsten. CSA har også noteret 35 ransomwaresager i 2019, en stigning fra 21 i 2018, med ramte systemer i flere brancher, herunder rejser og turisme, fremstilling og logistik.

CSA har derudover set 530 unikke Command & Control-servere sidste år sammenlignet med 300 i 2018, ligesom der er blevet set næsten 370 malware-varianter med Mirai, Gamarue, Conficker, Nymaim og Ranbyus blandt de fem mest fremtrædende. 

At rapporten er interessant også for Danmark, skyldes det faktum, at Singapore, ligesom Danmark, er en af verdens mest forbundne lande. I rapporten advares der om, at Covid 19-pandemien sandsynligvis vil øge mængden af cybersikkerhedshændelser, hvilket også er advaret om i Danmark. CSA forventer, at kunstig intelligens, 5G, kvantecomputing og stigningen i anvendelse af i Internet of Things (IoT)-enheder kommer til at have en indvirkning på cybersikkerheden.

Det har ikke været muligt at fremfinde en statistik for cyberkriminaliteten i Danmark, men det kan ikke udelukkes, at samme tendens vil kunne ses i Danmark.

Links:

https://www.zdnet.com/article/cyber-accounts-for-26-of-all-crimes-in-singapore/

https://www.csa.gov.sg/news/press-releases/cyber-threats-grew-in-2019-amid-rapidly-evolving-global-cyber-landscape