Smitteapp på gaden

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har i dag lanceret den app, som skal hjælpe med at stoppe udbredelsen af Covid-19.

App’en er blevet til under stor opmærksomhed, bl.a. som følge af en diskussion om den anvendte teknologi skulle understøtte en central opsamling af data eller en decentral løsning. DKCERTs leder Henrik Larsen har deltaget i drøftelserne om udviklingen af app’en i kraft af hans medlemskab af regeringens cybersikkerhedsråd.

Også Dataetisk råd og Datatilsynet har været inddraget i udviklingen af løsningen, der er sket i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for patientsikkerhed, Statens Serum Institut, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany.

Pas alligevel på

Som vi har skrevet om tidligere, har der været forsøg på spredning af falske apps i andre lande, ligesom opmærksomheden på app’en har været genstand for forskellige phishingforsøg. Samme svindelforsøg har efter DKCERTs oplysninger ikke været set i Danmark endnu, men at det kommer til at ske kan ikke udelukkes. Vi opfordrer derfor til, at man kun hente app’en fra de officielle kanaler og er agtpågivende i forhold til forsøg på indsamling af oplysninger i kontekst af app’en. 

Mere information

Sundhedsstyrelsen har udgivet to dokumenter, som opsummerer de væsentligste fakta om app’en og supplerende information om bl.a. den teknologiske løsning og jura og datasikkerhed.

Faktaark - smittestop

Supplerende informationer om smittestop