Pas på hvad du har på din maskine, når du returnerer fra hjemmekontoret

Sikkerhedsvirksomheden Redscan advarer nu om risikoen for cyberhændelser, når medarbejdere kommer retur fra hjemmekontoret.

I de seneste måneder har vi hørt om risikoen for, at cyberkriminelle har anvendt den globale hjemmearbejdssituation til at iværksætte hackerangreb og i det hele taget udnytte de uvante omgivelser for mange til at plante malware.

At mange så småt begynder at returnere til den normale arbejdssituation i virksomheden gør ikke, at faren er overstået. Tværtimod, advarer sikkerhedsfirmaet Redscan ifølge Infosecurity Magazine.

Advarslen kommer, fordi der kan være en risiko for evt. slumrende malware på enhederne kan sprede sig til virksomhedens netværk, når medarbejderne efter et par måneders hjemmearbejde igen logger sig på netværket. Det kan cyberkriminelle udnytte til at komme ind på virksomhedens netværk og fx. installere ransomware i hele virksomheden.

Anbefalingen til at imødegå dette er ifølge Redscan at opdatere antivirusprogrammer, sikre at enhederne forbliver forbundet til virksomheden via fjernadgang og at medarbejderne bliver gjort opmærksom på risikoen.

Links:

https://www.infosecurity-magazine.com/news/businesses-attacks-offices-reopen/