Tekstbeskeder om Storbritanniens ny smitteapp bruges som lokkemiddel

Intet nyt initiativ ift. bekæmpelse af Covid-19 uden forsøg på udnyttelse.

Indbyggere i hele UK bliver udsat for målrettede sms-beskeder, som er knyttet til regeringens smitteapp. Og det selv om den kun er i testfasen på Isle of Wight. Det skriver Computer Weekly.

I UK har de ligesom i Danmark haft debat om privatlivsbeskyttelsen i forhold til anvendelsen af en smitte-app til opsporing af personer, der evt. måtte have været i kontakt med en smittet. App'en er udviklet og i øjeblikket i test i et lukket afgrænset området, som kanaløen Isle of Wight jo er.

Imidlertid er har sagen fra UK vist, at fjendligtsindede hackere betragter det som en ny måde at få kontakt med borgere i forbindelse med Coronakrisen. Computer Weekly bringer et interview med en threat intelligence manager fra sikkerhedsfirmaet Cohense, der siger, at sms-teksten om smitteapp’en ”.. helt sikkert kun er toppen af isbjerget for trusselsaktører til at misbruge hensigten med smitteapp’en til ondsindede formål.”

Links:

https://www-computerweekly-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.computerweekly.com/news/252483125/UKs-contact-tracing-app-targeted-by-scammers?amp=1