Ransomwareangreb på universitetet i Bochum

Angreb får universitetet til at lukke ned for it-infrastrukturen.

Ruhr-universitetät Bochum (RUB) meddelte torsdag i sidste uge, at det har lukket en stor del af sin centrale it-infrastruktur efter et ransomwareangreb. Angrebet skulle angiveligt være sket natten til den 7. maj og har medført nedlukningen af infrastrukturen inkl. backup-systemer. Det skriver Bleeping Computer.

Konsekvensen for de 42000 studerende og 5800 ansatte er, at de ikke har adgang til mapper og filer fra hjemmekontoret. Dette skyldes nedlukningen af outlook mailprogrammet og VPN, som anvendes for at få adgang til mapperne.

Dog skulle forskellige services som fx Zoom og andre interne kommunikationssystemer være tilgængelige og ikke påvirket af angrebet. Derfor, melder universitetet, at det er tilladt at bruge disse services, så fx digital undervisning kan fortsætte.

Hjælp fra eksterne eksperter

RUB opfordrer brugerne til at begrænse anvendelse af Windowsbaserede applikationer, undlade at åbne vedhæftede filer i emails eller sende pdf-filer. Også administrationssystemerne er utilgængelige pt, herunder email via Exchange-systemer.

Universitetets It-afdeling får pt. hjælp af eksterne sikkerhedseksperter til analyse af problemerne.

Nabo-universitetet i Duisburg-Essen har som følge af angrebet sendt en meddelelse ud, hvor der advares om, at dette også kan blive påvirket af angrebet som følge af flere samarbejdsflader med RUB.

Links:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/ruhr-university-bochum-sh...